Denis Lynch krijgt Megane Moissonnier's Cordial onder het zadel

Denis Lynch krijgt Megane Moissonnier's Cordial onder het zadel

Het paard Cordial zal zijn carrière voortzetten met de Ierse ruiter Denis Lynch. Na Mégane Moissonnier de kans te hebben gegeven om deel uit te maken van het Franse team en een dubbele foutloze rit te hebben gemaakt in de Nations Cup van het CSIO 5* in Aix-la-Chapelle afgelopen zomer, is Cordial verworven door partners van de Ierse ruiter voor sport en fokkerij.

De editie van 2023 van de CHI-W Longines d’Equita Lyon, afgesloten met een zesde plaats in de Longines World Cup Grand Prix, zal de laatste wedstrijd blijven voor het duo van Mégane Moissonnier en Cordial. Seven Equestrian GmbH, het Duitse bedrijf dat eigenaar was, heeft de Holsteiner verkocht. De veertienjarige zal zijn sportcarrière voortzetten met de Ier Denis Lynch. 

Mégane Moissonnier nam de Holsteiner over in het voorjaar van 2019. Goed getraind en met een zekere volwassenheid, werd de hengst, wiens amazone zijn kwaliteiten met groot talent interpreteerde, regelmatig geklasseerd op 1,50 m en 1,55 m, met name als vijfde in een CSI 4* Grand Prix op Hubside in Grimaud. In 2020, na een herstart in Oliva, verkocht Laurent Guillet Cordial aan Seven Equestrian GMBH voor Rebecca Pohl, destijds gecoacht door Ulrich Kirchhoff, die in 1996 olympisch kampioen werd voor Duitsland. De jonge Duitse amazone streefde toen naar toegang tot het hoogste niveau. Helaas voor haar en gelukkig voor Mégane keerde Cordial uiteindelijk terug naar de Ain. 



Bron: Grand Prix