Delestre en Olga van de Kruishoeve winnen 5* openingsrubriek Mexico

Delestre en Olga van de Kruishoeve winnen 5* openingsrubriek Mexico

In Mexico-Stad heeft de Franse springruiter, Simon Delestre de 1.45m CSI5* openingsrubriek op naam geschreven.

Na afloop glimlachte Simon: "Het publiek hier in Mexico-Stad is altijd fantastisch en dit is pas de eerste dag! Het grasarena voelde geweldig en Olga houdt van deze plek. Ik had vorige week pech in Miami, dus hopelijk is mijn geluk veranderd en kan ik deze sterke start voortzetten voor de rest van het weekend."

Onder de schaduw van de enorme Mexicaanse vlag stonden toeschouwers van dichtbij en van ver langs de rand van de arena, terwijl lokale helden en internationale supersterren de heilige grasarena betraden. Mensen zoals Nicolas Pizzaro, Carlos Hank, Patricio Pasquel en Fernando Martinez Sommer zorgden voor een spektakel, met juichende steun die door de arena weerklonk.

Top sport werd tentoongesteld, met de eerste van 12 foutloze rondes afkomstig van Gilles Thomas aan boord van Elfra van Beek Z, wat bewees dat Peter Grant een uitdagend maar springbaar parcours had gebouwd. Andreas Schou aan boord van Billy Matador liet zich echter niet kennen en nam snel de leiding. Indrukwekkende foutloze rondes volgden toen Lorenzo de Luca op Denver de Talma. Een snelle opvolging van 's werelds besten volgde al snel, met de top drie van Simon Delestre aan boord van Olga van de Kruishoeve, Denis Lynch met Cordial, en Richard Vogel en Cydello die het podium afrondden.

Uitslag