De Ruijter en Linssen springen in de spotlight op Portugese bodem

De Ruijter en Linssen springen in de spotlight op Portugese bodem

In Portugal, Vilamoura, wordt er dit weekend op internationaal niveau gesprongen. De Nederlanders presteerden erg goed.

7-jarigen

Rogier Linssen reed naar de overwinning bij de 7-jarigen. Hij sprong een foutloze ronde met Dancing Nini Z (v. Davidoff BB) onder het zadel en klokte af in 41,14 seconden. Taizo Sugitani en Campodello (v. Cascadello) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij hielden de nul op de teller en finishten in 42,50 seconden. Felipe Maria de Zuleta Y Alejandro en Bel-Mia SP (v. Cador 5) namen de derde plaats op het podium. Zij tikten één balk uit de lepels en finishten in 42,83 seconden. 

Fracisco Fleming De Oliveira (Codexoon) en Bernardo Ladeira (Nistria Van't Prinsenveld) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

6-jarigen

Bij de 6-jarige paarden reden er eveneens twee Nederlandse ruiters in de top vijf. Anouk de Ruijter was de best geplaatste Nederlandse op de tweede plaats. Zij reed Thuur Z (v. Tyson) foutloos ronde in 42,62 seconden. De winst was voor Jules Orsolini. Hij red Esthete du Cellier LA (v. Balou du Rouet) foutloos rond in 41,19 seconden. Taizo Sugitani en Deep Water (v. Dinken) vervolledigden de top drie.

Rogier Linssen reed ook in deze rubriek naar een top vijf klassering. Hij sprong een foutloze ronde met Joyterma (v. Emerald Van't Ruytershof) onder het zadel en finishte en 44,54 seconden.