De Groot en De Jong sterk in Youngster Rubrieken Bonheiden

De Groot en De Jong sterk in Youngster Rubrieken Bonheiden

De twee eerste rubrieken die vandaag in Bonheiden op het programma stonden, waren beide voorbehouden voor jonge paarden. Bij de 5-jarige paarden werd er over een hoogte van 1m10 gesprongen en de winst bleef in Belgische handen. Bart Anthonissen reed Peter-Pan (v. Tangelo vd Zuuthoeve) foutloos naar de finish in 38,94 seconden. Hiermee bleef hij Oleksandr Prodan voor die met Silver Kazam (v. Kannan) op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie kon de nul behouden en finishte in 39,52 seconden. Marie Foulon vervolledigde het podium. Foulon sprong een foutloze ronde in het zadel van Pickup de Rase (v. Jingo di Dieu) en stopte de chrono na 39,75 seconden. 

Patty de Groot (Kick Off) en Amy Inglis (Evotion) eindigden respectievelijk op plaatsen vier en vijf. Voor Koen Gelaude (Junior) en Mike van Belle (Pickachu vd Rollebeek) eindigden op plaatsen zeven en acht. 

Ook in de rubriek voor 6-jarige paarden ging de overwinning naar een Belgische combinatie. Marjan de Wachter reed Origi van de Maltahoeve (v. Marius Claudius) naar de finish in 33,85 seconden en liet alle concurrentie ver achter zich. Haar eerste achtervolgster was de Canadese Anne Claire Breton. Zij kon met Brooklyn du Toultia Z (v. Balou du Rouet) de nul behouden en klokte af in 36,68 seconden. Rik Hemeryck en Olive de Lauzelle (v. Diamant de Semilly) vervolledigden het podium. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 37,16 seconden. 

Hylke de Jong (Osseweide's Jadira Qshs) en Oleksandr Prodan (Quaker) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten