Dave Maarse beste Nederlander in Grote Prijs Peelbergen Pro Tour XXL

Dave Maarse beste Nederlander in Grote Prijs Peelbergen Pro Tour XXL

Zaterdagavond werden de finales van de Peelbergen Pro Tour XXL verreden. In de Grote Prijs over 1.45m werden de ereplaatsen gedomineerd door een Portugese combinatie, Dave Maarse was de beste Nederlander en kwam samen met Stijn Testers in de top vijf te staan.

Er stonden enkele spannende ontknopingen op het programma maar de apotheose was de 1.45m hoge Grote Prijs. Dave Maarse zorgde op Argo Z (v. Asca Z) voor het beste Nederlandse resultaat. Als één van de vijf dubbel foutloze combinaties waren ze met hun tijd van 39,39 goed voor de vierde plaats. Met een tijd van 41,12 en eveneens een dubbel foutloze ronde volgde Stijn Testers op de vijfde plaats. Met Geronimo (v. Zambesi TN) sloot hij de lijst van foutloze combinaties af. 

De overwinning ging mee richting Portugal, Rodrigo Almeida domineerde de rubriek. In het zadel van Imposant Van de Renger (v. Comme Il Faut) zette hij de winnende tijd op 35,36. Maar de hengst was niet de enigste topper die de Portugees van stal had gehaald, ook Quirados zorgde voor een topresultaat en bezorgde hem naast de overwinning ook nog de zilveren medaille. Het podium was compleet met de Pool Shamac Konopacki op Expression (v. Dollar du Blondell) op drie.

Grote Prijs 1.35m

Een rubriek eerder bleef de winst wel in Nederland en kwam op naam van Michael Greeve. Over 1.45m hield een springfout Greeve van een hogere notering dan de zesde plaats maar over 1.35m was hij onverbeterlijk. Op Gracieuse de La Hutte (v. Mylord Carthago) won hij met ruim drie seconden voorsprong. Op het podium zagen we nog Thijs Machielsen met I Am Palve (v. Eldorado van de Zeshoek) op drie. Net buiten dat podium stond Rens Spreuwenberg op vier met Kyra (v. F-One USA). 

Proef 1.35m/140m  

Een volledig Nederlands podium had Marwin van den Nieuwenhuijzen op één. In het zadel van Infinity (v. Eldorado van de Zeshoek) verwees hij Niels Bulthuis op VDL Groep Callida 2 (v. Callado) met een halve seconde naar de tweede plaats. Leon Hegge ging met de laatste ereplaats aan de haal op Kasoria (v. Kassanova de La Pomme). 

Bekijk hier alle resultaten