Daniel Deusser: "Tobago en ik zijn een team. Dat maakt het verschil"

Daniel Deusser: "Tobago en ik zijn een team. Dat maakt het verschil"

Daniel Deusser schreef gisteren het hoofdnummer van Wellington op zijn naam. Hij rekende hiervoor op zijn trouwe partner, Scuderia 1918 Tobago Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve). "We zijn een team, ik denk dat dat uiteindelijk het verschil maakt", aldus de Duitse nummer drie van de wereld na afloop. 

"We werken nu al lange tijd samen", gaat hij verder. "Er is een reden waarom hij mijn beste paard is. Ik ken hem erg goed en hij weet precies wat er van hem in de ring verwacht wordt. Op zondag heb ik met hem enkele sprongen gemaakt aangezien hij al twee maanden geen wedstrijden meer liep. Ik verwachtte dus dat hij misschien wat stijf zou zijn. Gisteren startte ik heb in het 1m40 zodat hij de piste eens goed kon zien maar eenmaal ik van start ging, leek het alsof hij nooit een wedstrijdstop had gehad. Hij weet waar het om draait. Daarom besloot ik ook om hem op donderdag in de big class te starten en ik denk niet dat iemand gemerkt heeft dat hij twee maanden rust achter de rug had. Hij is het slimste paard dat ik in mijn stallen heb staan", gaat hij verder. 

"Als je mij in de warm-up ziet, lijkt het alsof Tobago erg rustig is. Het lijkt alsof hij niet veel vloed heeft en alsof hij niet graag 'loopt'", vertelt Deusser. "Ik denk echter dat dat één van zijn sterktes is. Hij bewaart zijn energie voor het juiste moment. Uiteindelijk zijn het de 60 seconden in de ring die tellen, niet die 10 minuten in de warm up. We zijn alle twee enorm competitief; Als we van start gaan, dan willen we winnen", besluit hij.


Bron: Persbericht