Daniel Deusser: "Ik geloof dat Killer Queen echt een paard voor de toekomst is"

Daniel Deusser: "Ik geloof dat Killer Queen echt een paard voor de toekomst is"

Daniel Deusser won gisteren de Wereldbeker van Mechelen. Hij moest met de 9-jarige merrie Killer Queen als laatste de ring in voor de barrage en slaagde erin om met een knaller van een tijd de Wereldbeker op zijn naam te schrijven. 

"Killer Queen is echt een paard voor de toekomst. Stephan Conter heeft haar als 7-jarige gekocht en ik heb haar altijd gereden. Ze behaalde toen al verschillende goede resultaten, zowel als 7- als als 8-jarige. We zijn nog maar recent naar het hoogste niveau overgeschakeld met haar en ik besef dat er nog veel werk aan de winkel is, zeker op gebied van dressuur. Toch ben ik ervan overtuigd dat dit paard een mooie toekomst tegemoet gaat. Vergelijken met Cornet? Dat is onmogelijk. Cornet is het paard met wie alles voor mij begonnen is. Met hem heb ik mijn eerste grote successen behaald en mijn eerste kampioenschappen gereden. Cornet is het beste paard dat ik ooit gehad heb maar misschien dat Killer Queen dit niveau later ook nog wel zal halen, dat is moeilijk te voorspellen". 

Over het concours van Mechelen had hij het volgende te zeggen: "Mechelen is natuurlijk altijd een beetje een thuiswedstrijd voor mij. Al mijn vrienden en familie zijn hier aanwezig en dat geeft natuurlijk een extra motivatie om goed te presteren. Ik zie het dus zeker als een voordeel dat zij hier aanwezig zijn". 

Daniel Deusser deed goede zaken in de Wereldbekerstand. Daarover had hij het volgende te zeggen: "De Wereldbekerfinale in Las Vegas is zeker een doel voor mij, maar dan moet alles blijven lopen zoals het nu loopt. Ik heb verschillende toppaarden in mijn team maar ik moet mij natuurlijk nog kunnen kwalificeren. Ik ga nog de World Cup van Leipzig rijden en die van Stuttgart en dan zien we wel of ik genoeg punten heb kunnen verzamelen.