Daniel Deusser en Killer Queen VDM winnen LGCT GP Doha

Daniel Deusser en Killer Queen VDM winnen LGCT GP Doha

De 1.60m Longines Grand Prix in Doha werd een huzarenrubriek waarbij slechts zeven combinaties zich kwalificeerden voor de herkansing. Als laatste aan de start won Daniel Deusser met Killer Queen VDM.


QUICK RESULTS

1. Daniel Deusser - Killer Queen VDM
2. Nicola Philippaerts - Katanga vh Dingeshof
3. Jerome Guery - Quel Homme de Hus 


Maar liefst drie Belgen kwamen aan de star van de barrage. Jos Verlooy strandde met één tijdsfout net buiten dit selecte publiek. In het zadel van Tim van Hal's 10-jarige Fabregas  (Zambesi)  plaatste Verlooy zich  zo op de achtste plaats.

Eerste aan de start van de herkansing was Max Kuhner met de 9-jarige, Elektric Blue P (Eldorado vd Zeshoek). Het paar zette de toon met één springfout. Marcus Ehning verbeterde snel deze tijd met de 15-jarige Funky Fred (For Pleasure).

Ehning stopte de chrono in 42,79 seconden, maar tikte ook één balk uit de lepels. Het was wachten tot de vijfde ruiter aan de start, Jérome Guery voor een foutloze barrage. Guery nam zijn tijd met de 14-jarige Quel Homme de Hus, maar hield het foutloos. Samen met de zoon van Quidam de Revel klokte hij foutloos af in 46,27 seconden.

Nicola Philippaerts en Katanga vh Dingeshof (Cardento) volgden aan de start en verbeterden de tijd met ruim twee seconden. Met het hout in de lepels grepen ze als voorlaatste de leiderspositie. Toch wist Daniel Deusser zijn succesreeks verder te zetten met de 10-jarige BWP-merrie, Killer Queen (Eldorado vd Zeshoek). Een foutloze barrage in 42,54 leverde het duo als laatste starters de winst.

Buiten het podium

Net buiten het podium plaatste Marcus Ehning zich uiteindelijk op de vierde plaats terwijl Niels Bruynseels met de 11-jarige sBs-ruin,  Delux van T&L (Toulon) de top vijf afwerkte.

Uitslag