Daan Adams laat Wilhelmus klinken in Lier

Daan Adams laat Wilhelmus klinken in Lier

Deze ochtend nam de internationale springjeugd reeds vroeg de start in Lier. Het werd alvast een feest der Lage Landen. In de 1.30/1.35m U25-junioren rubriek hield de Nederlandse springruiter Daan Adams met Ginette vd Kempenhoeve, thuis-ruiter Brent de Schrijver van de winst.

Samen met de 10-jarige sBs-merrie van Nonstop bleef Adams ruim één seconde voor op Brent de Schrijver met onder het zadel de eveneens 10-jarige, Liv Good vd Kattevennen Z. Mathieu Bourdead'hui sprong vorige week nog naar de regionale Grand Prix winst en sprong deze ochtend nog in de prijzen met een derde plaats op zijn naam.

De Belgische springruiter loodste Ilypsho  onder de chrono van Evita Vismeryte met de 8-jarige Quintes. Yana Jansegers werkte de top vijf af voor eigen publiek. De amazone strandde op de vijfde plek met onder het zadel Orlando van de Afspanning.

Nederlanders domineren bij Children

In de 1.10m Children rubriek liet de Nederlandse amazone, Bethany Vos opnieuw van zich horen. Samen met Asterix (Toulon) bleef Vos ongeveer drie seconden voor op landgenote Marie Schalken met haar 10-jarige dochter van Cardento, Venezia. Ieve Navickaite volgde met Looping 72 voor het Belgische duo, Jules Leemans-Daout en Galion du Coq (Away Semilly).

Opnieuw feest der Lage landen bij pony's

In de 1.20m pony rubriek schreef Emiel Duchene de winst op naam. Duchene sprong naar een nipte eindzege met de BWP-ruin, Moonfighter Machiavelli (Goliath van de Greonweg). Het duo werd opgevolgd door Joelle Muijres met Donna en Elise van Regenmortel met Orchid's Mila (Orchid's CestanII Wed).


Alle uitslagen