CSI Twente viert 50 jaar! "We gaan volop voor breedtesport..."

CSI Twente viert 50 jaar! "We gaan volop voor breedtesport..."

Dit jaar viert de internationale springwedstrijd, CSI Twente haar 50-jarig jubileum. De feestelijke gebeurtenis valt samen met de oplevering van de Landgoedstatus op de unieke concoursterreinen van het Equestrian Park Erve Maathuis.

Al vanaf 1947 vinden op de terreinen van Erve Maathuis, afgezien van twee coronajaren, jaarlijks springconcoursen plaats. In 1975 werd de eerste internationale editie van CSI Twente gehouden, met Henk Nooren en Funest als eerste winnaar van de Grote Prijs van Twente.

"Dit jaar hebben we op vraag van de ruiters de jonge paarden rubrieken toegevoegd," vertelt directeur Rob Maathuis. "Rob Maathuis vervolgt: “Voor de breedtesport van het springen, inclusief de nationale rubrieken voor vier- en vijfjarige springpaarden hebben we op donderdag en vrijdag twee volle dagen ingeruimd op de zandpiste. Zaterdag en zondag komen vervolgens de pony’s en de bixie volop aan hun trekken. De beste ponycombinaties van Nederland, die zich voorbereiden op het EK, verrijden op zondag de finale in de hoofdpiste, voor aanvang van de Grote Prijs van Twente. Behalve door deze speciale ponywedstrijd wordt de Grote Prijs van Twente omlijst met een mooie, klassieke tuigpaardenshow.”

Galoppade op Erve Maathuis

Vanaf dinsdag 9 april wordt op de terreinen van Erve Maathuis een serie oefenconcoursen gehouden door de landelijke rijvereniging PSV Sint Joris uit Geesteren, dat haar eigen nationale wedstrijd van woensdag 1 tot en met zondag 5 mei gepland heeft. In juli is Erve Maathuis twee weekenden het toneel van de Galoppade, de strijd om de springtitels van de KNHS Regio Overijssel. Op zaterdag 6 juli komen de ponyspringruiters in actie. De combinaties bij de springpaarden doen op zaterdag 13 juli een gooi naar het kampioenschap in de verschillende klassen.

Voor meer informatie, zie de website www.csitwente.nl