CSI Opglabbeek: Pam Nieuwenhuis voert quasi volledig Nederlandse top vijf aan

CSI Opglabbeek: Pam Nieuwenhuis voert quasi volledig Nederlandse top vijf aan

In Opglabbeek ging de tweede dag van een internationaal concours van start met een 1m25 rubriek van de CSI1* competitie. De Nederlandse ruiters presteerden erg goed: ze bezetten quasi de volledige top vijf.

De winst ging naar Pam Nieuwenhuis. Zij reed de KWPN-merrie Iletto (v. I'm Special de Muze) foutloos doorheen de tweede fase in 27,81 seconden. Ze bleef hiermee Hannes Symons voor. Symons was de enige niet-Nederlandse ruiter in de top vijf. Hij reed Ma Cherie naar de finish in 27,87 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Liesje Vrolijk en Farfan M (v. Cantos) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 28,30 seconden. 

Tamara Klop (Carpe Diem) en Fabienne Roelofsen (Roelofsen Horse Trucks Gioia vh Neerenbosch) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m15 was er een Belgische overwinning: Jeroen Schepers reed Indigo van de Bosveek (v. Quasimodo vd Molendreef) foutloos doorheen de tweede fase in 27,28 seconden. Julie Somers nam met Noisette E.M. (v. Diamant de Semilly) de tweede plaats mee naar huis. Zij konden de nul behouden en klokten af in 29,50 seconden. Valentine Auguin en de Selle Français ruin Enjoy de Malitithe (v. Numero Uno) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 29,51 seconden. 

Anastasia Gaitanides (Chartbreaker 5) en Marie Legierski (Leon Jh Z) volgden op plaatsen vier en vijf.

Yannick Janssen van Grunsven zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij reed Jambo (v. Tornesch 1042) foutloos rond in 33,74 seconden. Dat leverde hem de zevende plaats op. Erwin de Bruin zorgde ook hier voor een Nederlandse klassering. In het zadel van Jokidoki Z (v. Jodokus) sprong hij naar de elfde plaats.