Contagio Z naar Zangersheide

Contagio Z naar Zangersheide

De Grand Prix-hengst Contagio Z (v. Colman) die eerder jaar op sportief pensioen ging, is vanaf 2021 beschikbaar bij Stoeterij Zangersheide. De hengst was erg succesvol onder het zadel van Gerrit Nieberg maar zal nu dus volledig bij de fokkerij worden ingezet. 

Het pensioen van de succesvolle en bewezen topvererver Contagio (Colman – Lordanos) werd eerder dit jaar bekend gemaakt na een zeer succesvolle sportcarrière bij Gerrit Nieberg. Tussen de talrijke podiumplaatsen won het duo onder andere ook de Grand Prix van Frankfurt in 2017. Met een carrière die voornamelijk op de sport gericht was, bracht Contagio Z relatief weinig nakomelingen maar beschikt toch over een royale groep van zonen en dochters onder het zadel van de beste ruiters ter wereld en actief op het hoogste niveau op 5*- en Global Champions Tour wedstrijden wereldwijd!

Contagio Z vererft zijn edele type en fantastische karakter en zijn nakomelingen zijn werkwillig, hebben een snel voorbeen en hebben erg veel bloed en een uitstekende mentaliteit. Ze beschikken over dé kwaliteiten en verwachtingen die de moderne sport op het hoogste niveau nodig heeft! Via zijn uitzonderlijke nakomelingen als Con Taggio (Beezie Madden), Catch Me Imperio Egipcio (Francisco José Mesquita Musa), Cessna 24 (Georgina Bloomberg), Best Boy 2 (Henrik Von Eckermann/Victoria Gulliksen), Contagious (Mclain Ward), en Philipp Weishaupts Coby 8, de winnaar van de CSI4*-W Big Tour Final in Riyadh vorige week, bewijst Contagio Z dat hij een verever is om topsportpaarden te fokken en een absolute meerwaarde voor de fokkerij!