Conor Swail op één in 5* 1.55m Genève, Willem Greve beste Nederlander

Conor Swail op één in 5* 1.55m Genève, Willem Greve beste Nederlander

In afwachting van de hoogste rubriek deze avond haalde de internationale top alvast andere paarden van stal voor de vijfsterren rubriek over 1.50m. Conor Swail ging er met de winst aan de haal, de Nederlanders konden het helaas niet foutloos houden. 

Marcus Ehning stond lang bovenaan het klassement met Funky Fred (v. For Pleasure). Hun tijd van 62,09 leek onverbeterlijk nadat elke opvolgende combinatie er niet in slaagde het sneller te doen. Maar dat was buiten Conor Swail gerekend! Als één van de laatste combinaties aan de start sprong hij op Count Me In (v. Count Grannus) een rondje uit de boekjes. De vijftienjarige en daarbij ervaren ruin hield het foutloos in 60,73 en nam de leiderspositie over. Met nog maar enkele combinaties te gaan zagen ze niemand nog beter doen. De top drie was volledig met Elian Baumann op drie met Little Lumpi E (v. Lordanos). 

Van de 60 aantredende combinaties hielden slechts 16 van hen de balken in de lepels. Ook Willem Greve bleef niet gespaard en had een springfout tegen in het zadel van Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) en eindigde uiteindelijk op 27. Voor Harrie Smolders werden er 15 strafpunten aangerekend met Dolinn (v. Cardento 933). 

Volledige uitslag