Christophe Ameeuw: "Geen discussie mogelijk: de Masters van Chantilly zullen plaatsvinden"

Christophe Ameeuw: "Geen discussie mogelijk: de Masters van Chantilly zullen plaatsvinden"

'Koste wat kost', de Masters van Chantilly zullen plaatsvinden, daar is geen twijfel over mogelijk. Dat laat de organisatie weten. Met een publiek, met maskers of niet, gevaccineerd of niet, dat zal van de situatie van het moment afhangen. Maar dat de Masters van Chantilly zullen plaatsvinden, staat niet ter discussie, aldus Christophe Ameeuw. De Masters van Chantilly staan van 8 tot 11 juli op de planning.



Kun je je voorstellen dat de Masters of Chantilly niet doorgaan? Wat zou er voor nodig zijn om dat te laten gebeuren? 

Nee, dat kan ik me niet voorstellen, tenzij de hemel ineens instort (lacht). 

Wat zouden de mogelijke formules zijn in functie van de evolutie van de pandemie en in functie van de situatie in de zomer van 2020? 

We werken aan drie scenario's, drie verschillende formules die zullen voldoen aan de drie niveaus van sanitaire regels die volgens ons op dat moment van kracht zouden moeten zijn:  Het eerste scenario is achter gesloten deuren: geen publiek en een beperkt aantal aanwezigen.  Ons tweede model vereist een inrichting van het terrein met specifieke voorzieningen voor het publiek, de catering en de horeca.  Het schema dat we echter als eerste hopen te implementeren - en we zijn ervan overtuigd dat we dat kunnen - is dat van een grote terugkeer naar de Masters in zijn geheel begin juli op een (bijna) normale manier. 

Dus, een Masters zonder publiek is mogelijk? 

Het is mogelijk, als de situatie ons daartoe dwingt; wij zullen er echter alles aan doen om de ziel en de geest van ons concept te behouden door digitale technologie te gebruiken ten voordele van het grootste aantal! 

In uw toespraken lijkt u een niet aflatende passie voor deze plek te hebben: hoe en waarom is die plek bij u ontstaan? 

Er is geen plek die iconischer, legitiemer en mooier is dan Chantilly voor deze grote terugkeer van de Masters in de nieuwe wereld! 


Bron: Persbericht