Christian Ahlmann is nieuwe leider LGCT ranking. Sanne Thijssen is Nederlandse sterkhouder

Christian Ahlmann is nieuwe leider LGCT ranking. Sanne Thijssen is Nederlandse sterkhouder

Na een prachtige zege in Hamburg heeft Christian Ahlmann de leiding genomen in het klassement van de Longines Global Champions Tour. De Duitser wordt opgevolgd door een Belgische overmacht. Voor Nederland is het Sanne Thijssen die als beste uit de bus komt. Thijssen won de LGCT van Madrid en staat voorlopig 12e.

Ahlmann sprong in Qatar al knap voorin de prijzen en voegde daar afgelopen weekend een eindzege bij in Hamburg. Op het podium wordt de Duitser gevolgd door Pieter Devos die in Qatar en Mexico schitterde in de prijzen.

Niels Bruynseels volgt op de derde plaats voor Gilles Thomas. De jonge Belgische springruiter haalde de spotlights in Miami en Mexico. Voorlopig strand Ludger Beerbaum op de vijfde plaats. Beerbaum won eerder de manche van de LGCT in Mexico.

Na Sanne Thijssen, die twaalfde staat in de ranking, is het Sf-Equestrian ruiter, Bart Bles die als tweede beste Nederlander uit de bus komt. Bart Bles kwam al in vier manches aan de start en staat voorlopig op de veertiende plek.

Ranking