Wout-Jan van der Schans moet winst uit handen geven in kwalificatie Peelbergen

Wout-Jan van der Schans moet winst uit handen geven in kwalificatie Peelbergen

Bij de Peelbergen trapte de tweesterrencompetitie af met een 1.35m-rubriek. Daar hielden Carolein van de Plasse en Doron Kuipers de Nederlandse eer hoog in de top vijf. Wat later sprong Wout-Jan van der Schans naar het podium van de 1.40m kwalificatieproef. 

Voor van de Plasse was er het beste Nederlandse resultaat in het zadel van Grappa (v. Dynamite vt Hazelarenhoekje). Zij reden foutloos naar de vierde plaats. Met één honderdste verschil hielden ze Doron Kuipers achter zich. Kuipers werd vijfde met Alexandra vd Laarseheide Z (v. Air Jordan). Daarnaast werd hij ook nog eens elfde op Doublem Chacco (v. Diablo Blanco).

Peter Bulthuis vond op zijn beurt zijn weg naar de top tien en sprong naar de zevende plaats met Hannes VS. Roosje Brouwer mocht de top tien besluiten met New-Livia van 't Roth (v. Non Stop). 

Op twee zagen we de KWPN merrie Incredible Blue V (v. Chacco-Blue) onder het zadel van de Turk Necmi Eren. Winst was er voor de Italiaan Gianni Govoni en Balou Z (v. Balou du Rouet).

Resultaten

Wout-Jan van der Schans moet Ellen Whitaker voor zich dulden

In de Grass Arena zorgde Wout-Jan van der Schans voor het Nederlands kleur op het podium. Met Jager, een hengstenzoon van Numero Uno) jaagde hij op Ellen Whitaker's snelle tijd met Righteous (v. Luidam) maar moest met 23 honderdsten toch zijn meerdere erkennen in de Britse. van der Schans was wel sneller dan Christian Ahlmann. De Duitser van het Studbook Zangersheide had met Pocahontas 96 (v. Perigueux) bijna een seconde meer nodig en werd derde. 

Voor van der Schans was er nog een notering in het verschiet. De Nederlander nam met A.S Damascene (v. Emerald) de elfde plaats voor z'n rekening. Voor hem op acht stond John Steeghs nog met Indigo (v. Numero Uno).