Britt Schaper en Bokito vd Woestenheide springen naar top vijf in Mechelen

Britt Schaper en Bokito vd Woestenheide springen naar top vijf in Mechelen

Te midden van alle aandacht voor de hengsten sprongen de Young riders hun 135-proef in de New Year Arena van Mechelen. Mathieu Guery wist voor een tweede keer op woensdag met de overwinning aan de haal te gaan. Britt Schaper kon de Nederlandse eer representeren in de top vijf!

Britt Schaper kwam aan het werk met Bokito vd Woestenheide (Brantzau). Het Nederlandse paar was op geen fout te betrappen en besloot op de vijfde plaats. Onder Nederlandse vlag scoorde ook Senna Everse een plek binnen de top tien. De amazone werd achtste op Dudock Z (Darco). Voor Siebe Leemans en Karamella (Plot Blue) was er ook nog prijs met hun twaalfde plaats.

Mathieu Guery toonde meesterschap door alle balken feilloos in de lepels te houden en snelde met zijn 8-jarige ruin, Time-breaker S Z (Toulon), naar een tijd van 54,82 seconden. Deze prestatie volgt op zijn overwinning eerder op de dag in de CSIJ-YR 140. op de tweede plaats zagen we Cis van Hoydonck in het zadel van Prieeltje van ST. Anneke (Apple Juice). Camille Biebuyck besloot de top drie met Kenya van de Kleineheide (Thunder vd Zuuthoeve).

Resultaten