Blom Cup: twee negens voor winnaar Mees vd Watermolen. Iris scoort in klasse ZZ.

Blom Cup: twee negens voor winnaar Mees vd Watermolen. Iris scoort in klasse ZZ.

Nadat hij gister al de gedeeld hoogste punten kreeg, overtuigde de KWPN-goedgekeurd hengst Mees van de Watermolen (v.Kannan) vandaag opnieuw. Met tweemaal een 9 won hij de Blom Cup voor vierjarigen. De via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Starpower TN-dochter Iris kwam als beste naar voren in het kampioenschap voor acht- tot en met tienjarige merries klasse ZZ op het bijterrein in Valkenswaard.

De beoordeling van de vierjarigen lag in handen van topruiter Denis Lynch, die momenteel 9e staat op de WBFSH-ranking, en inspecteur Henk Dirksen. Het was een uitdaging voor de vierjarigen op het hoofdterrein maar de meeste kwamen niet in de problemen. Zo ook de KWPN-goedgekeurde hengst Mees van de Watermolen (Vannan uit Holinda ster van Carambole) van fokker Jan Greve, met Steven Veldhuis in het zadel. “Voor ons het meest complete springpaard van de dag, en het is heel positief dat de ruiter geen sporen nodig had. Dat geeft aan dat Mees vd Watermolen veel bloed heeft, en hij laat zich geweldig rijden”, lichtte Denis Lynch toe. “Dit is een hengst waarvan we veel verwachten te horen in de toekomst.” Zijn grootste concurrent van de halve finale, waarmee hij de hoogste score gister deelde, werd nu vierde: de KWPN-goedgekeurde hengst Mindset ES (Aganix du Seigneur uit Hosanne ES keur sport-spr van Kannan) van fokker Egbert Schep, onder Jarno van Erp. Hij verdiende vandaag een 8,6 voor het springen en het gaan tussen de hindernissen. “Ook een heel goed paard met veel balans, die nog iets wisselend in de techniek was. Hij laat zich goed rijden en ook van hem hebben we goede verwachtingen voor de toekomst.”

Op de tweede plaats eindigde de atletische Magnifique TS (Grandorado TN uit Corolla TS stb PROK van Air Jordan, fokker Familie Ter Schure uit Witte Paarden) van Team Nijhof en Bart Blaauwgeers. Onder Joshua Hutchins verdiende deze ruin een 8,9 voor het springen en een 8,6 voor het gaan tussen de hindernissen. “Dit paard blinkt uit met zijn vermogen, is atletisch en heeft een hele goede instelling. Hij lijkt alles te hebben voor het hogere werk.” De top-drie werd compleet gemaakt door de beste merrie van dit kampioenschap: Madora Keizersberg (Scotch On Ice Z uit Isadora van Numero Uno) van fokker Stal Keizersberg onder Johan Klein Zieverink. Zij behaalde een 8,7 voor het springen en een 8,8 voor het gaan tussen de hindernissen. Ze bouwde positief op en sprong ook de combinaties met opvallend veel gemak.

Iris scoort in Klasse ZZ

De in 2017 via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Iris sport-spr (Starpower uit BB Queen stb-ext van Larino, fokkers H.A. en G.G. Schipper uit IJsselmuiden) zette onder Shane O’Meara, de stalruiter van eigenaar Manton Grange Stables, zojuist de rubriek voor acht- tot en met tienjarige KWPN-merries in de klasse ZZ op haar naam. Deze opvallend presterende merrie heeft internationaal al heel wat overwinningen geboekt en draaide in Valkenswaard ook haar spreekwoordelijke hand niet om voor het parcours. Shane en Iris pakten de overwinning met ruim twee seconden voorsprong op de rest. Nikita Cheung deed ook een goede poging met de negenjarige Noberlina van de Laarseheide Z (Nabab de Rêve uit Chinderlina Laarseheide Z keur sport-spr van Chin Chin), die uit de fokkerij van Cees Zandbergen komt, en eindigde knap als tweede. Nikki de Vries finishte geheel foutloos als derde met Gracia sport-spr (Calvino Z uit A’Etoile PROK van Indorado, fokker J.M. Verhoeven uit Sint-Oedenrode).

bron: KWPN.nl