Blessures houden Twentse topruiters Dubbeldam en Greve voorlopig aan de zijlijn

Blessures houden Twentse topruiters Dubbeldam en Greve voorlopig aan de zijlijn

Weerselo/Markelo - Jeroen Dubbeldam en Willem Greve moeten voorlopig vanaf de zijlijn toekijken. Beiden kampen met blessures, die het tweetal de komende weken aan de kant houden. 

Jeroen dubbeldam mist zeker het complete outdoorseizoen. De Weerseloër werd ruim vier weken geleden in het Medisch Spectrum Enschede geopereerd door de Enschedese orthopedisch chirurg Bart-Jan Veen, nadat bij het longeren van een paard de schouder uit de kom raakte. "Normaal staat daar een periode van zes tot twaalf maanden voor, voordat je volledig hersteld bent, dus deze zomer kan ik het sowieso vergeten." De paarden van de meervoudig internationaal kampioen worden momenteel gereden door zijn vriendin Annelies Vorsselmans en stalruiter Lars Wigger. 

Willem Greve blonk vorige week vrijdag nog uit met twee vlekkeloze manches op Grandorado TN in de eerste landenwedstrijd van dit seizoen in Rome, die de nationale equipe onder leiding van de debuterende bondscoach een derde plaats opleverde. Een dag later ging het echter mis op de rug van zijn andere topper Highway M TN. Bij het inspringen voor de rubriek over 1m55 loep hij een blessure op aan de 'ruiterspier'. 

Greve hoopt in elk geval over drie weken tijdens de CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos weer van de partij te zijn. 


Bron: Hippisch Twente