Bles en Pals schitteren in top tien hoofdnummer Doha

Bles en Pals schitteren in top tien hoofdnummer Doha

In Doha werd zonet het hoofdnummer van de dag gesprongen. De eerste ronde van de Global Champions League werd hieraan gekoppeld voor de ruiters die in een team reden. De eerste en tweede plaats werden in beslag genomen door Franse ruiters. Kevin Staut schreef de overwinning op zijn naam. Hij kon in het zadel van Visconti du Telman (v; Toulon) de nul behouden en klokte af in 61,73 seconden. 

Simon Delestre en Berlux Z (v. Berlin) sprongen naar het zilver. Zij lieten alle balken in de lepels en finishte in 63,44 seconden. Philipp Weishaupt maakte de top drie compleet. Hij reed Coby (v. Contagio) foutloos rond in 63,74 seconden. 

Marcus Ehning (Stargold) en Eduardo Alvarez Aznar (Rokfeller de Pleville Bois Margot) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Bart Bles zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij rekende op Kriskras DV (v. Cooper vd Heffinck) op in 66,13 seconden een foutloze ronde te springen; Dat leverde hem de zevende plaats op. Johnny Pals was op zijn beurt goed voor de tiende plaats. Hij reed Fernando (v. For Pleasure) foutloos naar de finish in 67,32 seconden. 

Klik hier voor de resultaten