Bethany Vos laat alle concurrentie achter zich in Lamprechtshausen

Bethany Vos laat alle concurrentie achter zich in Lamprechtshausen
Heel wat jonge talenten zijn deze week afgezakt naar het Oostenrijkse Lamprechtshausen voor een internationale wedstrijd die in het teken staat van de jeugd. Naast internationale rubrieken voor pony's, juniors, children en young riders zullen er ook Nations Cups op het programma staan. Intussen werden de eerste proeven al verreden. Tijdens de 1m15 proef rechtstreeks op tijd voor pony's was Bethany Vos niet te stoppen. Zij haalde zo de eerste overwinning voor Nederland binnen. 

Vos reed stuurde haar pony Carrigoir Mandy (v. I Love You Melody) pijlsnel en foutloos door het parcours. Ze finishten in een tijd van 54,19 seconden en die tijd kon niemand nog verbeteren zonder fouten te maken. De Italiaanse Eva Ballardini kwam met Sibelle des Merles (v. Parc Welsh Dragon) wel nog heel dichtbij. Zij eindigden op de tweede plaats in een tijd van 55,14 seconden. De top drie werd vervolledigd door Victoria Schumacher en Nicky Nightmare (v. Nibelungenheld). 

De zesde plaats was opnieuw voor Nederland dankzij Lois Wilschut (Kyrian van Orchids). River Morssinkhof (Dexters Grooted Hart) kon zich op de valreep ook nog klasseren. Hij had de snelste tijd neergezet maar kreeg onderweg vier strafpunten. 


1m15 direct op tijd voor Children 

De children mochten de spits afbijten deze week. De eerste proef werd gewonnen door Chloe Mae Morris en Darona (v. Zidane) in een tijd van 57,85 seconden. Michalina Lacka (T. Gold Quidame Z) en Ella Bomeré (Helios van't Hemelszoet) vervolledigden de top drie. 

In deze proef spong River Morssinkhof (Bamalou de l'Ecuyer) naar de zevende plaats. Ook Renske van Middendorp (Islabonita B) kon zich op de valreep nog klasseren. 



Klik hier voor alle uitslagen.