Bertram Allen en Lafayette Van Overis scoren in Tryon.

Bertram Allen en  Lafayette Van Overis scoren in Tryon.

Op de slotdag van de internationale vijfster wedstrijd in Tryon stond nog een pittig 1.50m parcours klaar voor de combinaties. Bertram Allen sprong daarin naar de winst met de achtjarige Lafayette van Overis (Kashmir van Schuttershof).


QUICK RESULTS
1. Bertram Allen - Lafayette van Overis
2. Ali Wolff - Casall
3. Lillie Keenan - Fasther


Allen en de 8-jarige ruin hielden als enige de chrono onder de 34 seconden. Lafayette werd internationaal opgeleid door de in-België-wonende, Zweedse, Sofia Westborg. Na een periode bij Joe Clee verhuisde de BWP'er naar Bertram Allen.

Het paar werd opgevolgd door Ali Wolff met onder het zadel Casall (Casall ASK). Lillie Keenan vervolledigde het podium met de 9-jarige KWPN-ruin, Fasther.

Voor Allen en Lafayette was het een debuut op een 1.50m hoogte. "Dit is de eerste keer dat we samen zo hoog sprongen. De eerste ronde was het moeilijkste te rijden. Maar hij (Lafayettte van Overis, nvdr.)  luisterde goed en liet me hem begeleiden  door het parcours. Voor de herkansing heb ik gewoon m'n ding gedaan. Ik dacht dat het er niet inzat en wou geen 'crazy' eindresultaat."