België wint EEF Nations Cup Semi Finals van Deauville

België wint EEF Nations Cup  Semi Finals van Deauville

In het Franse Deauville werd vandaag de Semi Finales van de EEF Nations Cup verreden. Met drie teams bleven ze op vier punten op de leiden en moest de winst dus gedeeld worden na een barrage. Na een spannende barrage werden de laatste eerst en greep België de winst.

Spanje, Ierland en België deelden met elk vier punten de leiderspositie na de twee omlopen. Voor België wisten zowel Koen Vereecke met de BWP-gekeurde hengst, Lector vd Bisschop (Bamako de Muze) als Wilm Vermeir met Joyride S (Toulon) een dubbele nulronde neer te zetten.

Het Belgische team werd compleet gemaakt door Gudrun Patteet met de Diamant de Semilly-merrie, Sea Coast Donna Z en Francois Mathy Jr. in het zadel van Uno de la Roque (Numero Uno).

Spannende barrage

Voor Spanje kwam Manuel Fernandez Saro met de 11-jarige zoon van Jarnac, Jarlin de Torres aan de start in de herkansing van deze semi-finale. Het paar zette de toon met een nulronde in 42,46 seconden.  Voor Ierland volgde Kevin Gallagher met Ballypatrick Flamenco (Je T'Aime Flamenco) aan de start. De Ier startte met een springfout en zo zag het Ierse team zijn kansen op goud wegvallen. 

Wilm Vermeir nam de druk op zijn schouders in de barrage. Voor België startte Vermeir met Joyride (Toulon) aan de start van de barrage.  Een foutloze van 41,65 seconden verzekerde de winst voor België. Spanje volgde zo op de tweede plaats voor Ierland.

Uitslag