Bas Moerings knap tweede in 1.50m hoofdrubriek Neumünster!

Bas Moerings knap tweede in 1.50m hoofdrubriek Neumünster!

In het Duitse Neumünster kwamen heel wat combinaties aan de start van de cSI3* 1.50m rubriek. Bas Moerings sprong daarbij sterk in de kijker; In deze hoofdrubriek loodste de Nederlandser de negenjarige Kivinia (I'M Special de Muze) foutloos naar de tweede plaats.

In de barrage diende Moerings enkel Douglas Lindelöw met Cheldon (Chacco-Blue) voor zich te dulden. 37 combinaties gingen van start in de hoogst genoteerde proef van de dag en maar liefst 15 daarvan mochten terugkomen voor de barrage. Dit betekende maar een ding want met zoveel deelnemers moet er hard gereden worden voor de prijzen. Douglas Lindelöw voldeed het beste aan deze opdracht en stuurde Cheldon in 28.32 seconden naar de overwinning.

Bas Moerings had niet veel langer nodig om de KWPN-hengst Kivinia naar de finish te sturen. Moerings klokte uiteindelijk dan ook de tweede tijd van 28.49 seconden. Hannes Alhman maakte de top drie compleet door Tokyo 4 (Toulon) in 29.04 seconden rond te sturen. Tanning Morsink wist met Colina Z in (C-Ingmar) de barrage ook alle balken in de lepels te laten en noteerde de achtste tijd van 31.60 seconden. Tom Schellekens zag een balk in het zand vallen en werd met Fiarabo (Diarado) twaalfde.