Bas Moerings gaat Nederlands podium vooraf in Kronenberg

Bas Moerings gaat Nederlands podium vooraf in Kronenberg

Bij de Peelbergen zijn de Nederlandse combinaties gebrand op een sterke afsluiter van de internationale week. In de 1.40m ochtendrubriek ging Bas Moerings een Nederlands podium vooraf met de KWPN-merrie, Kivinia (I 'M Special de Muze).

Moerings en de 7-jarige schimmelmerrie waren nipt sneller dan landgenoot Leon Thijssen. Deze volgde op het podium met onder het zadel de zoon van Bubalu VDL, Indivar. Thijssen kwam als één van de eerste aan de start en zette meteen een scherpe tijd. Pas na de break verbeterde Moerings de tot dan leidende chrono. Het 'thuis-feest' werd compleet gemaakt door Gert-Jan Bruggink met onder het zadel de Zangershiede-merrie, Carrie Brad Shaw Sho Z (Chaman).

Net buiten het podium strandde Rose Skei met Nanra (Corratus) op de vierde plaats voor Gaj Riossa met de KWPN-ruin, James Bond HX (Douglas).

Gert-Jan Bruggink op het GP podium

In de 1.35m CSI1* Grote Prijs kwalificeerden acht combinaties zich voor de herkansing. Slechts twee duo's kruisten de eindmeet zonder het hout aan te raken. Karen Moeller Rohde won de Grote Prijs uiteindelijk met de zoon van Casall, Cassado Ask. De Deense werd opgevolgd door Robin Grauff-Jacobsen en de 8-jarige Grace 472 (Casall). Voor eigen publiek sprong Gert-Jan Bruggink naar de derde plaats.

 Bruggink werkte het podium af met de Zangersheide-ruin, Kasilias Eas Sho Z (Kannan).

Alle uitslagen