Bas Moerings en Kwik Tweet winnen Youngster Tour finale bij de Peelbergen

Bas Moerings en Kwik Tweet winnen Youngster Tour finale bij de Peelbergen

In de Peelbergen is de internationale slotdag gestart met de finale voor zevenjarige springpaarden. In deze twee fasen speciaal snelde Bas Moerings naar de winst met de KWPN-merrie, Kwik Tweet. In de aansluitende 1.40m rubriek sprong Moerings op het podium met de 7-jarige Kivinia.

Moerings snelde met ruim één seconde voorsprong naar de winst. Het paar verwees Felix Koller met Dizzy Mizzy Lizzy (Diacontinus) naar de tweede plaats. De Ierse springruiter, Bertram Allen vervolledigde de top drie met de zevenjarige Casallco-merrie, Cayetana.


Net buiten het podium volgde Janika Sprunger met Kinmar Scarlett op vier en Emily Turkington met Fashion Lights (Vigo d'Arsouilles) op vijf. Voor eigen publiek strandde ook Caroline Devos-Poels in de prijzen. De Nederlandse amazone reed haar BWP-ruin, Primo DV (Vigo d'Arsouilles) foutloos naar de zevende plek.


Bas Moerings schittert in 1.40m


In de aansluitende 1.40m rubriek bleek Moerings opnieuw de Nederlandse sterkhouder. Proefwinst kwam op naam van Felix Hassmann met de 9-jarige Catch Me 67 (Cellestial). Op het podium volgde Finja Bormann met Sally 721 (Stanley) voor Bas Moerings met onder het zadel Kivinia (I'M Special de Muze).


Volledige uitslag 7YO