Bas Moerings besluit de Grote Prijs in Lier met brons voor Kivinia

Bas Moerings besluit de Grote Prijs in Lier met brons voor Kivinia

De CSI2* 1.45m Grote Prijs in het Azelhof van Lier werd beslecht met een spannende barrage waar de winst op het einde nog afgesnoept werd door een plaatselijke combinatie. Bas Moerings zorgde voor het Nederlands kleur op het podium. 

Moerings zadelde de 8-jarige Kivinia (I'm Special de Muze), een KWPN merrie uit eigen stallen, voor deze rubriek. Het duo was op geen fout te betrappen en hun tijd leverde uiteindelijk het brons op. Joy Lammers mocht na een foutloze rit op Grace Kelly (Casall) besluiten op vijf. Binnen de top tien stond Jeroen Dubbeldam op zeven met Investment (Kannan) en volgde Robert Vos op acht met Cadillac Z (Carrera VDL). 

Plaatselijke ruiter Sacha Beghuin was de laatste aan de start in een barrage met 19 deelnemers. Op dat moment stond de Britse Annabel Shields aan de leiding met een tijd van 38,03s voor Creevagh Carisma (Camiro de Haar Z). Beghuin loodste de 11-jarige hengst zonder enige fout doorheen het 1.45m hoge parcours en verbeterde de tijd naar 38,03s en verzilverde zo een Belgische overwinning. 

Resultaten