Bart Lips en Casago II winnen hengstencompetitie

Bart Lips en Casago II winnen hengstencompetitie

Afgelopen weekend zette het Corona virus een vroegtijdige stop op de springactie van de PAVO hengstencompetitie. De finale kon daarom niet georganiseerd worden. De organisatie heeft beslist dat de finale niet zal worden ingehaald.  Dat betekent dat de aanvoerders van de rankings, ook direct de winnaars zijn. Bij de zevenjarigen is dat de door Tinus van der Bruggen gefokte Z en AES goedgekeurde Casago II (Casall x Carthago) met Bart Lips, die zowel de eerste als de derde wedstrijd won.

Bij de zevenjarigen volgt Jeroen De Winter met Nono vd Withoeve (Elvis ter Putte x Chellano Z) op de tweede plaats voor Caroline De Laet met onder het zadel New Star Quality (Nabab de Reve x Corrado I).  Zowel Cassago als Nono hielden op de vier deelnames het hout tijdens alle manches in de lepels.

De vierde en vijfde plaats in de eindranking komen op naam van Jeroen Appelen met Nero de Semilly N. en Pieter Kenis met Etoile van de Neerheide Z.

Bij de zesjarigen staat Of Passion van den Dael (For Passion d’Ive Z x Animo’s Hallo) met Guy Beyers bovenaan de ranking en volgen Nick Verlies met Bajrang (Cador x Silvio I) en Robin van Thillo met Cilanto XC Z (Chellsini x Quintus). Enkel dit laatste duo wist over alle manches het hout in de lepels te houden. Ook Bajrang hield het steeds foutloos, maar nam slechts drie van de vier maal deel.

Bij de vier- en vijfjarigen delen tig hengsten de eerste plaats. Bij de vierjarigen zijn dat er 22 en bij de vijfjarigen 24.

f. Houou voor equnews