Anouck De Ruijter scoort sterk in 1.40m rubriek van Lier

Anouck De Ruijter scoort sterk in 1.40m rubriek van Lier

In het Azelhof in Lier wisten de Nederlandsers voor sterke verdediging te zorgen vandaag op Belgische bodem. In de CSI2* 1.40m rubriek miste Anouck De Ruijter net een plekje op het podium en nam genoegen met een vierde plaats. In de 1.35m proef kon Enrico Van Manen voor een top vijf klassering zorgen. 

In de 1.40m proef werd er rechtstreeks tegen de klok gereden. Anouck De Ruijter (Dancing Nini Z) zorgde hier voor de beste Nederlandse prestatie en reed naar een knappe vierde plaats. 

Winst was er voor Charlotte Philippe. Zij reed haar merrie Godiva S in 60,18 seconden foutloos rond. Hiermee was ze zo'n twee seconden sneller dan haar concurrente Virginie Thonon. Zij reed Hermes de St Anne Z (v. Hoegie Van T Bergske) in 62,34 seconden foutloos rond. Jeroen De Winter en Iron Lady Van T Meulenhof vervolledigden het podium met een tijd van 63,67 seconden. 

Klik hier voor de resultaten. 

De CSI2* 1.35m rubriek leek Enrico Van Manen goed te liggen. Hij reed met Haran (v. Eldorado Vd Zeshoek) naar een vijfde plaats in het klassement. Anouck De Ruijter (Jones) nam de zevende plaats voor haar rekening. Andere Nederlandse klasseringen waren er voor Milan Morssinkhof (Checkpoint Chacco), Renee Hazeleger (Quint Van het Maarlo Z) en Tom Van Schipstal (Ivanhoe). 

Winst was er voor Pieter Van Den Bergh en Godlike Van De Kapel (v. Balthazar VP Wisbecq). Het duo reed in 27,01 seconden over de finish in de tweede fase. De Ier Sven Joseph Hadley nam de tweede plaats voor zijn rekening. Met Garryduff Jar Of Hearts reed hij over de finish in 27,29 seconden. Pieter Van Den Bergh is opnieuw op het podium te zien en reed ook met Happyness Van De Kapel (v. Bentley Van De Kapel) naar de derde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.