Aniek Diks: " Winston Jumper is nog lang niet aan zijn pensioen toe"

Aniek Diks: " Winston Jumper is nog lang niet aan zijn pensioen toe"

Aniek Diks won vorig jaar met Winston Jumper (v. Cantos) de derby van Eindhoven. Ook nu zegt ze dat ze haar zinnen op deze wedstrijd had gezet maar daar stak de Coronacrisis helaas een stokje voor.

Rustiger

"Het is nu vooral veel rustiger op stal", begint Diks. "Ik probeer nu vooral tijd de besteden aan jongere paarden maar de rest van de paarden worden bewust wat minder gewerkt, waaronder ook Winston Jumper. Hij is zeker één van mijn favorieten: we zijn samen opgegroeid en zijn van de L/M klasses tot op het hoogste niveau uitgegroeid. Ik weet nog dat ik op wedstrijd was en dat iemand zij 'schrijf je toch in voor de rankingproef'. Mijn eerste reactie was toen 'dat kan ik toch helemaal niet'. Uiteindelijk sprong hij nul in de ranking dus hij kon het duidelijk wel" (lacht). 

Eindhoven

"Vorige jaar was het natuurlijk best wel spannend aangezien. Iedereen verwachtte erg veel van mij aangezien ik al verschillende nationale derby's gewonnen had maar dat blijft natuurlijk iets helemaal anders. Ik heb mij toen ook voorgenomen om mijn paard gewoon te vertrouwen en de ronde voor onszelf te rijden. Ik had mij ook niet specifiek voorbereid. Ik ga sowieso al een 3-tal weken met mijn paard naar het bos. Ook dit jaar had ik mijn zinnen op de derby in Eindhoven gezet maar dat zal dus helaas niet mogelijk zijn". 

Nog niet op pensioen

"Winston Jumper is beter in de zomer. Daarom had ik zijn winter bewust wat rustiger gehouden. Hij is nu 17, dus ik wil hem zeker ook niet overbelasten. Ik heb hem vorige week nog eens voor de 'fun' meegenomen op oefenparcours en daarin bewees hij wel dat hij er nog steeds zin in heeft. Hij is dus nog lang niet aan zijn pensioen toe". 

Bron: ClipMyHorse