Andrew Kocher krijgt schorsing van tien jaar wegens gebruik elektrische sporen

Andrew Kocher krijgt schorsing van tien jaar wegens gebruik elektrische sporen

Het FEI-tribunaal heeft de Amerikaanse ruiter Andrew Kocher voor 10 jaar geschorst en hem gediskwalificeerd voor acht evenementen tussen juni 2018 en november 2019 wegens het gebruik van elektrische sporen op paarden. Kocher heeft ook een boete van CHF 10.000 en een kostenveroordeling van CHF 7.500 gekregen.

De FEI zegt het volgende in een verklaring: 

"De juridische afdeling van de FEI heeft de atleet op 29 juni 2020 laten weten dat er een onderzoek was ingesteld naar aanleiding van beschuldigingen over het gebruik van elektrische sporen die waren gemeld bij de onafhankelijke Equestrian Community Integrity Unit (ECIU). De heer Kocher zou tijdens internationale en nationale evenementen en tijdens de training op een aantal voor de FEI geregistreerde en nationale paarden elektrische sporen hebben gebruikt.

Naar aanleiding van het onderzoek heeft de FEI in oktober 2020 formeel een tuchtprocedure tegen de heer Kocher ingeleid. Hij werd op 28 oktober 2020 voorlopig geschorst in afwachting van een hoorzitting voor het FEI-tribunaal, en deze periode wordt in mindering gebracht op de volledige schorsing, wat betekent dat de atleet tot 27 oktober 2030 onverkiesbaar is".

Tijdens de schorsing mag de atleet niet deelnemen of aanwezig zijn, in welke hoedanigheid dan ook, ook niet als toeschouwer, bij wedstrijden of evenementen die zijn goedgekeurd of georganiseerd door de FEI of een nationale federatie.