Albert Zoer grote winnaar bij NIK-competitie in Exloo

Albert Zoer grote winnaar bij NIK-competitie in Exloo

Albert Zoer heef afgelopen weekend de eindwinst van het NIK gewonnen in Exloo. Samen met Freedom won Zoer de ZZ Grand Prix, meteen goed voor een selectie voor Jumping Mechelen. Zoer won eveneens de klasse Z met Isa Tella.

De wedstrijd in Hippisch Centrum Exloo kende een mooi deelnemersveld. . In het ZZ waren er twee wedstrijden, eentje in het kader van de NIK-competitie en eentje met als inzet deelname aan Jumping Amsterdam.

Die laatste wedstrijd gold tegelijk als Grote Prijs en kreeg een barrage met acht combinaties. Daarin hield Zoer de eer aan zich en sprong naar de eindwinst met de Larino-nazaat, Freedom. Het paar bleef nipt voor op Pim Mulder met onder het zadel Gondola B (Ultimo). Wiljan Laarakkers pakte de derde plaats met Gream (Verdi). Het duo won eerder op de dag de andere ZZ-wedstrijd. Daarin volgden Job Oldenziel (Goldfee) en Hester Klompmaker (Gentle) op de tweede en derde plek.

In de Z-parcoursen wonnen Suzanne Tepper (VDL Latina van ‘t Merelsnest) en Albert Zoer (Isa Tella). In de klasse M was Trienke Kooistra op dreef. Ze won met Farina (v. Cavalier) twee parcoursen. Ook Peter Hokse was goed voor een oranje rozet met Jestli HBC.