Age Flapper beste in nationale finale en algemeen klassement 1.35m Indoor Friesland

Age Flapper beste in nationale finale en algemeen klassement 1.35m Indoor Friesland

Eindelijk lukte het Age Flapper dan écht in de laatste rubriek van de dag gisteren op Indoor Friesland. Nadat hij de hele woensdag al goede resultaten had behaald in het WTC Expo te Leeuwarden, behalve een overwinning, won hij woensdag met de negenjarige Interessant M (Namelus R) de finale van de nationale competitie in de klasse 1.35m én eindigde hij op de eerste plek in het algemeen klassement. Het leverde hem twee mooie dekens, de beker en een les van Franke Sloothaak op.

Tweede in de finale werd Jorinde Dolfijn met de eveneens negenjarige Ithaca (Canabis) en derde Kristyna Schütte met Larico (Los Angles). De tijden die de heer en dames klokten lagen dicht bij elkaar, respectievelijk 37.21 sec., 37.62 sec. en38.07 sec.

Fantastische dag

Zoals gezegd werd Age Flapper zowel dagwinnaar als overall winnaar. Echter de laatste prijs behaalde hij met de achtjarige merrie Jadorette J (Harley VDL). Age is 28 jaar en woont vlakbij Heerenveen. Hij heeft zijn eigen stal en eigen paarden, maar rijdt ook paarden voor de fam. Nienhuis en Nella Bijlsma. Hij rijdt vooral jonge paarden en gaat enkele keren per jaar internationaal op pad. “Het was een fantastische dag. Interessant M was in vorm, maar mijn andere paarden ook. Ik heb in ieder klasse meegereden en was twee keer tweede en tenslotte dus eerste. In zo’n ambiance is dat echt geweldig, ik wist niet dat ik zoveel fans op de tribune had,” lacht hij.

Vijftien jaar geleden met de pony

“Interessant M is van de fam. Nienhuis en ik rijd hem al sinds hij drieënhalf is, dus ik ken hem door en door. Hij heeft ook al wat ervaring in het 1.40 m. Het is voor mij extra speciaal om hier te rijden omdat ik hier vijftien jaar geleden op mijn pony meereed. Maar toen ik hier vanochtend binnen kwam, had ik niet verwacht dat het zo ontzettend mooi zou zijn. Ja het is heel mooi, maar er was ook meteen veel sfeer. Na ieder rondje kregen de ruiters applaus, zelfs al vielen er twee balken.

Mooie wedstrijden op mooie locaties

“Deze nationale competitie smaakt wat mij betreft zeker naar meer. De hele zomer hebben we mooie wedstrijden op mooie locaties gehad en dan een finale op een evenement als dit, daar wil je gewoon bij zijn”.

Mooie woorden van een tevreden winnaar van de laatste nationale rubriek van Indoor Friesland 2022. Iedereen nogmaals hartelijk gefeliciteerd en geniet nog even na van jullie geweldige resultaten.

Bron: Persbericht Indoor Friesland / Marjan de Wildt

F.: © Digishots / Marianne Wortel op Golden, winnaars 1.20m