Advocaat vreest voor leven Alexander Onyschenko

Advocaat vreest voor leven Alexander Onyschenko

De Oekraïnse springruiter en ondernemer, Alexander Onyschenko zit reeds enkele maanden achter de tralies in het Duitse Oldenburg. De Oligarch wacht op zijn uitlevering aan Oekraïne, na beschuldiging van fraude. Onyschenko's advocaat, Mr. Gauweiler vreest nu wel dat de multimiljonair zijn uitlevering met zijn dood zal bekopen.

Op 28 november ging de Onyschenko naar het politiebureau in Verden om aangifte te doen van een mislukte verkoop. Echter werd Onyschenko zelf in de boeien geslagen.

Onyschenko's advocaat vreest nu voor het leven van zijn cliënt. Enerzijds omwille van zin hartaandoening. "Een aandoening die in Oekraïne niet adequaat genoeg verzorgd zal worden." Anderzijds is er de vrees dat Onyschenko het slachtoffer kan worden van een contractmoord in zijn geboorteland.

De springruiter zou immers heel wat politieke voorkennis bezitten. De beslissing van de rechtbank over de uitlevering zal waarschijnlijk nog enige tijd in beslag nemen. Ondertussen is er bezorgdheid dat Onischenko ook op Duitse bodem aangevallen zal worden.

bron: Reiter Revue