Abdullah Al Sharbatley nieuwe ruiter Kriskras DV!

Abdullah Al Sharbatley nieuwe ruiter Kriskras DV!

Eind vorig jaar werd bekend dat Kevin Jochems' voormalige Kriskras DV (Cooper vd Heffinck) verkocht werd naar de Saudi-Arabische federatie. Ondertussen heeft de 13-jarige BWP-ruin een nieuwe ruiter in het zadel, Abdullah Al Sharbatley.

De federatie heeft de BWP-ruin, uit de fokkerij van Stal Devos nu toegewezen aan Al Sharbatley. Eerder dit jaar zaten Khaled Almobty en Dalma Malhas in het zadel.

Deruin komt oorspronkelijk uit de stallen van Pieter Devos, waar hij gefokt werd en zijn opleiding tot toppaard mocht genieten. Tot op zijn negende vertoefde hij onder het zadel van Caroline Poels tot in competities van drie sterren. In 2019 verliet hij zijn geboortestal en werd gekocht door het SF-Equestrian Team uit Nederland. Zij wezen de ruin toe aan Bart Bles. 

Begin 2022 boekte de ruin nog successen tot op vijfsterren-niveau onder de Nederlandse Bles. Maar ook Jur Vrieling en Kevin Jochems hebben de eer genoten om de krachtige bruine ruin onder het zadel te mogen hebben. 

Ondertussen laat Al Sharbatley weten opgetogen te zijn met zijn nieuwe troef op stal. "Ik heb de eerste wedstrijden achter de rug en ze zijn hoopvol voor de toekomst als combinatie."