Jitske Prosman: "De Verhuis was voor mij wat wennen..."

Jitske Prosman: "De Verhuis was voor mij wat wennen..."

Ook vandaag deelt Jitske Prosman haar rijk gevulde dag in haar blog... beleef het mee.

Hallo allemaal! Vandaag dag twee van mijn blog! Vanmorgen werd ik wakker in mijn andere huisje, vandaag dus bij mijn moeder, daar ben ik samen met mijn vriend een eigen huis aan het maken in het voorhuis. Heel erg leuk, we hebben net een keuken geplaatst, er is nog zat te doen maar we hebben er wel zin in.

We moesten vandaag eerst even naar de fysiotherapeut want na mijn scooterongeluk van eind vorig jaar heb ik nog last van mijn rug, dus er is soms wat onderhoud nodig.

Daarna ben ik naar stal gegaan, eerst even een poosje gaan stappen met Coolie, haar daarna buitengezet en even uitgemest. Ze heeft bij deze stal haar eigen stukje land. Dat is ontzettend prettig, als ik haar niet zelf kan buitenzetten dan wordt dat allemaal geregeld, dat zijn dan weer de voordelen van een pensionstal.

Voor mij was het wennen, omdat ik de paarden altijd aan huis had leefde ik strikt in het paardenritme, van de ochtend vroeg op en aan de hand stappen en uitmesten en voeren, tot de volgende voerbeurt, buitenzetten en trainen en ’s avonds idem. Mijn hele ritme en tijdsindeling draaide daar dus om de paarden, dat vond ik toen ook prettig en het schept wel een enorme band met de dieren. Dat was dus wennen toen Coolie verhuisde naar een pensionstalling. Toch geeft het soms ook wel wat vrijheid nu, als ik een keer laat van mijn studie kom, dan is het voeren en buitenzetten al gedaan. Ze wordt ontzettend goed in de gaten gehouden, ik krijg dan regelmatig appjes met foto’s en filmpjes en vooral Simone (zij werkt daar op stal) is erg betrokken.

Vandaag ook contact gehad met de hoefsmid, hij komt eerdaags langs, helaas weet ik nog niet welke dag dus dat is een beetje balen, want met een ijzer eraf rijd ik liever niet.

De jonge paarden hadden vandaag rust, omdat ik wat later op stal was door mijn schema, was het inmiddels vrij warm en dat is het voordeel met de jonge dieren, van soms een dag (of paar dagen) extra rust knappen ze eigenlijk vaak ook gewoon op, dus dat doe je met hen ook makkelijker.

Wel heb ik op stal even geholpen met het standaard rondje, paarden stappen, buitenzetten en uitmesten.

Wel jammer dat ik vandaag dus niet kon trainen, we zijn thuis in de training bezig met de pirouettes, dat vind ik zelf vaak nog een wat lastiger onderdeel en Cool Girl moet die ook nog beter leren, dus een aandachtspunt. Los daarvan werken we momenteel veel aan de lossigheid, dat doen we door veel basiswerk te combineren met galoptraining en korte periodes van oppakken maar vooral daarna weer veel stretchen.

Nu ga ik naar huis, eten maken en straks hebben nog even afgesproken op het terras, ook wel weer eens leuk want dat coronagebeuren maakt het allemaal wel wat saaier en ik ben blij dat ik weer af kan spreken met studiegenoten en vrienden.