Rhino-uitbraak Valencia: "De FEI treft geen schuld. De organisatoren? Dat is wat anders"

Rhino-uitbraak Valencia: "De FEI treft geen schuld. De organisatoren? Dat is wat anders"

Hoewel de Rhino-uitbraak stilaan beter onder controle raakt, blijft er in Valencia een groot gebrek aan middelen. Dat vertellen verschillende Duitse ruiters aan ZDFHeute, een Duitse zender. "Ruiters die hier nog zijn, hebben zelf stallen omgebouwd om paarden te kunnen ondersteunen. De organisatie laat ons bovendien in de steek", klinkt het in de reportage. 

"Onder andere de Duitse en Franse bond hebben hun hulp al aangeboden door dierenartsen en middelen naar Valencia te sturen. Dat is absoluut nodig want er is een tekort aan schavelingen, hooi en voedsel in het algemeen. Er is ook dringende nood aan hoefsmeden, osteopaten". 

"Ik denk niet dat de FEI op dit moment veel verweten kan worden", vertelt een Soenke Lauterbach, vertegenwoordiger van de Duitse bond. "De grootste schuld ligt hier bij de organisatoren die duidelijk niet adequaat gereageerd hebben; Ze wisten al veel langer dat er paarden met symptomen waren en hebben ervoor gekozen om hun tour niet af te breken. Ze hebbend de FEI in eerste instantie zelfs niet geïnformeerd, dus de fout is zeker en vast bij hen te zoeken. Zodra de FEI op de hoogte gesteld werd, heeft ze alles in het werk gesteld om deze uitbraak zo snel mogelijk in te dijken". 

Klik hier voor de volledige reportage (in het Duits)