Dit zijn de nieuwe FEI Jumping kalender maatregelen

Dit zijn de nieuwe FEI Jumping kalender maatregelen

Het bestuur van de FEI heeft vier aanbevelingen van de FEI Calender Task Force goedgekeurd om meer flexibiliteit mogelijk te maken wat betreft wedstrijden. Ook werden nieuwe data voor het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses in Lanaken goedgekeurd.

Deze kalendermaatregelen zijn bedoeld om de negatieve effecten van Covid-19 en EHV-1 te verzachten, en in het bijzonder om zoveel mogelijk evenementen te laten plaatsvinden in de aanloop naar Tokyo 2020. Atleten krijgen meer kansen om deel te nemen aan wedstrijden en zo de minimumeisen (MER's) en bevestigde resultaten te behalen, en om te trainen voor de Olympische Spelen en voor andere kampioenschappen, terwijl de organisatoren dankzij deze maatregelen meer flexibiliteit krijgen om hun afgelaste of uitgestelde evenementen opnieuw te plannen.

De FEI Jumping Calendar-maatregelen die vandaag door het FEI-bestuur zijn goedgekeurd, zijn

  • Toepassing van de Date Clash Regels tot Tokyo 2020 (Emergency Board Resolution)

Het FEI bestuur heeft besloten dat alle organisatoren van springevenementen tot het einde van de Spelen van Tokio 2020 (zondag 8 augustus 2021) hun evenementen mogen organiseren op de door hen gekozen data (met inachtneming van de hieronder vermelde uiterste datum voor aanvragen voor de kalender) en dat gedurende die tijd geen Dates Clash Regels van toepassing zullen zijn.

  • Deadlines voor kalenderaanvragen (spoedresolutie van de raad van bestuur)

De FEI Board heeft de volgende verkorting van de deadlines voor kalenderaanvragen goedgekeurd:

CSI5*/ CSI4: van 10 weken naar 6 weken

CSIO5*/CSIO4*/CSIO3*/CSIO2*/CSIO1*/CSI3*/CSIOY/J/P/Ch: van 8 weken naar 6 weken

  • Datumwijziging Aanvragen in verband met EHV-1

Rekening houdend met bovenstaande deadlines voor kalenderaanvragen, heeft het FEI-bestuur bijgevolg goedgekeurd dat voor elk Evenement dat plaatsvindt tussen 12 april en 30 april 2021, de termijn van 6 weken als nageleefd wordt beschouwd indien het verzoek om de datumwijziging ten minste 6 weken vóór de nieuwe datum van het Evenement is ingediend.

  • Nieuwe data voor het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses 2021, Lanaken (BEL)

Het FEI-bestuur heeft de door de Organisator gevraagde nieuwe data, 22-25 september 2021, goedgekeurd.

Er wordt ook een mededeling gestuurd naar de FEI-springatleten waarin zij worden geïnformeerd over wijzigingen in de deadlines voor kalenderaanvragen en over de springevenementen die vandaag zijn toegevoegd of verplaatst in de FEI-kalender.

Tot slot willen we ook benadrukken dat de FEI in de komende dagen, na input van elk van de speciale Kalender Task Forces, Kalendermaatregelen voor de andere disciplines zal aankondigen.

Bron: FEI