Wilm Vermeir op snelheid naar de winst in hoofdrubriek Waregem

Wilm Vermeir op snelheid naar de winst in hoofdrubriek Waregem

In Waregem werd zonet de laatste rubriek van de eerste dag van Waregem Horse Week afgewerkt. De weergoden waren de CSI5* ruiters dit keer wel goed gezind: het bleef zo goed als droog. In deze 1m50 rubriek werd er rechtstreeks tegen de klok gereden. De overwinning bleef uiteindelijk in Belgische handen: Wilm Vermeir was de snelste van de 46 startende ruiters. 

Vermeir rekende hiervoor op zijn 13-jarige topmerrie Gentiane de La Pomme (v. Shindler de Muze). Zij sprongen een foutloze ronde en klokten af in 59,50 seconden. Ze waren hiermee de enige combinatie die de chrono onder de 60 seconden konden houden. De tweede plaats ging naar Gregory Wathelet. Hij sprong een snelle, foutloze ronde met Iphigeneaia de Muze (v. Erco Van T Roosakker) en klokte af in 60,88 seconden. De derde plaats ging naar de Canadese Kara Chad. Haar 10-jarige merrie Viva (v. Now Or Never M) kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 60,95 seconden. 

Paolo Amilibia volgde op de vierde plaats. Zij reed Chac Balou N, een Chacco-Blue nakomeling, foutloos naar de finish in 61,12 seconden. Steve Guerdat volgde op zijn beurt op de vijfde plaats. Met Victorio des Frotards (v. Barbarian) onder het zadel klokte hij af in 62,46 seconden. 

Frederic Vernaet (Euptric Van Beek); Jérôme Guery (Garfield de Tiji des Templier) en Gilles Thomas (Konak) volgenden op nummer zes, zeven en acht.

Klik hier voor de resultaten