Maikel van der Vleuten en Kevin Jochems zijn 's werelds beste ruiters in Oranje

Maikel van der Vleuten en Kevin Jochems zijn 's werelds beste  ruiters in Oranje

Er zijn nagenoeg geen wijzigingen op de nieuwe Longines FEI ranking. Daarin blijf Steve Guerdat op één gevolgd door Europees kampioen, Martin Fuchs en de Duitse springruiter, Daniel Deusser.

De volledige top zes blijft zoals de maand ervoor. Ben Maher houdt vast aan de vierde plaats en wordt opgevolgd door Peder Fredricson en de Belgische springruiter, Pieter Devos. Nadien switchen Darragh Kenny  en Elizabeth Madden van plaats, zodat de Ier, Kenny op de zevende plaats strandt.

De Amerikaanse springruiter, McLain Ward springt opnieuw de top tien binnen en ruilt zijn veertiende plaats voor plek negen terwijl Kent Farrington deze top tien afwerkt.

In de top 30 pronken drie ruiters in Oranje met Maikel van der Vleuten op kop. De Nederlander bezet de 14e plaats en gaat zo Harrie Smolders vooraf die op stek 16 strandt deze maand. Ook Marc Houtzager staat in de top 30. De Nederlander springt één plaats vooruit naar de 24e plek. Lisa Nooren blijft op plaats 261 Nederlands' beste amazone.

Jos Verlooy en Kevin Jochems

In de U25 ranking blijft Jos Verlooy op kop. Kevin Jochems blijft de beste Nederlander op de 14e plaats. Lisa Nooren en Kim Emmen halen in deze ranking de 33e en 34e plaats.

ranking