Wie volgt Henrik von Eckermann en King Edward op als Wereldbeker winnaar in Riyadh?

Wie volgt Henrik von Eckermann en King Edward op als Wereldbeker winnaar in Riyadh?

Na zich te hebben gekwalificeerd via twaalf Longines FEI Jumping World Cup™ Leagues en Sub-Leagues over de hele wereld, zullen 's werelds beste atleten elkaar ontmoeten in de Saudische hoofdstad voor de seizoensfinale van 16-20 april 2024. Het wordt een spannende competitie met de verdedigende kampioen, de Europese kampioen en andere voormalige winnaars die naar Riyadh komen.

Wie zal er deelnemen aan de Longines FEI Jumping World Cup™ Finale in Riyadh?

Het is een sterrenlijst van atleten, met Henrik von Eckermann (SWE) die zijn back-to-back overwinningen wil verdedigen. Zijn toppaard King Edward zal hem vergezellen, samen met Iliana. Hij zal geduchte concurrentie krijgen van 34 andere atleten met uitstekende paarden, die 19 landen vertegenwoordigen. Zeven van de huidige top tien gerangschikte atleten zullen samenkomen in Riyadh, wat een onvergetelijke sportervaring belooft.


De Arabische Liga wordt vertegenwoordigd door vijf atleten, waarbij drie atleten uit het gastland de Midden-Oosterse sub-league domineren. Onder hen is de ervaren World Cup™-veteraan en Olympisch medaillewinnaar Ramzy Al Duhami, samen met Khaled Almobty, wiens consistente prestaties hem een leidende positie hebben bezorgd in de puntentelling van de league. Een andere opmerkelijke atleet uit Saoedi-Arabië, Abdullah Alsharbatly, zilveren medaillewinnaar van de WEG 2010 en bronzen teamwinnaar van de Olympische Spelen van 2012, zal een speciaal paard meenemen. Alamo, eerder bereden door Steve Guerdat (SUI), behaalde de overwinning tijdens de Longines FEI Jumping World Cup™ Finale in Gothenburg in 2019. Over Steve Guerdat gesproken, dit wordt zijn 15e FEI World Cup™ Finale, waarvan hij er drie heeft gewonnen met Albführen's Paille, Alamo en Corbinian. Hij zal reizen met Is-Minka, waarmee hij de Longines FEI Jumping World Cup™ in Bordeaux heeft gewonnen.

Er zullen 17 atleten zijn uit de West-Europese Liga en zeven gekwalificeerd uit de Noord-Amerikaanse Liga. Het wordt een strijd tussen topatleten zoals Julien Epaillard (FRA) en Kent Farrington (USA), beiden bekend om hun ongelooflijke snelheid. Jong talent zoals Jeanne Sadran (FRA) en Skylar Wireman (USA) zullen hun vaardigheden laten zien in deze finale.

Topnamen zoals Ben Maher (GBR), Peder Fredricson (SWE), Marcus Ehning (GER), Scott Brash (GBR), Christian Ahlmann (GER), Martin Fuchs (SUI) en Max Kühner (AUT) zullen ook naar Riyadh gaan.

Rest van de wereld

Uit het land van de rijzende zon, Japan, zal Shinichiro Sugiyama deelnemen met het toepasselijk genaamde paard Rising Sun. Uit de Euraziatische Liga zal Nurjan Tuyakbaev (UZB) zich bij de line-up voegen. Kristaps Neretnieks (LAT), Sara Vingralkova (CZE) en Angelos Touloupis (GRE) zullen uit Centraal-Europa komen.

Niet alleen markeren de eerste FEI World Cup™ Finales ooit in de regio, maar de deelnemers in Riyadh zullen ook strijden om een totaal van 2,6 miljoen euro, een prijzenpot die het hoogste bedrag ooit bereikt in de geschiedenis van de FEI World Cup™ Finales. Van 16 tot 20 april zal het Riyadh International Convention & Exhibition Center in het hart van de Saudische hoofdstad de beste paarden en atleten ter wereld verwelkomen.

De FEI World Cup™ Finales 2024 voor dressuur en springen zijn gepland van 16 tot 20 april 2024.
Bron: Persbericht