Siebe Leemans en Gem Vd Riloo Z opnieuw op één in GP-kwalificatie Lier: "Geweldig debuut voor Gem!"

Siebe Leemans en Gem Vd Riloo Z opnieuw op één in GP-kwalificatie Lier: "Geweldig debuut voor Gem!"

21 combinaties trotseerden het Belgische regenweer voor een tweede keer voor de barrage van de CSI2* 1.45m rubriek in Lier. Deze kwalificatie voor de Grote Prijs had een vierde (!) overwinning voor Siebe Leemans in het verschiet.

Met nog vijf combinaties te gaan stond Siebe Leemans op één met Gem Vd Riloo Z. De jonge Nederlander bewijst in goede vorm te zijn met al drie eerdere overwinning op zak. Met de 9-jarige Zangersheide hengst van Gemini CI XX zette hij de te kloppen tijd op 43,08s. Evelyne Putters zat met Nabeau van het Migroveld Z (Nabab de Reve, fokker: De Winne) die tijd als eerste achterna maar besloot met 43,76s toch nipt achter het duo. Koen Vereecke kwam op het einde van de barrage aan de start met Oilily de Muze (Vigo d'Arsouilles) en legde hen het vuur aan de schenen. Hij stuurde de 10-jarige Vigo d'Arsouilles dochter in 43,84s over de eindmeet en werd zo derde. 

"Het was een barrage met lange lijnen, en ik had het geluk dat mijn paard een grote galop heeft", vertelt Leemans. "Om snelst te kunnen rijden in zo'n drukbezette proef, is echt een geweldig gevoel. Het was ook de eerste keer dat Gem zo'n grote ranking-proef reed, dus ik ben echt aangenaam verrast!"

Kim Emmen en Inflame Go (Namelus R) zorgden voor een puike ronde en werden met hun tijd van 45,16s op vier genoteerd. Op acht kwam Kars Bonhof met de KWPN hengst Hernandez TN NOP (Kannan) terwijl Lars Kersten met Jacquard, ook een Kannan-nakomeling, op tien besloot.

Resultaten

Renee Hazeleger wint met Pippi L in 1.20m rubriek

Eerder kon Renee Hazeleger al het Wilhelmus laten weerklinken op de pistes van Lier en stuurde Pippi L naar de winst in de eensterren 1.20m rubriek. Britt Schaper kon ook hier haar stempel drukken en werd zesde op de 7-jarige Miss Willow V.D. Woestenheide (Guidam's Willow The Second). 

Over 1.10m sprong Femke Pauli met de KWPN merrie Glamour (Eldorado vd Zeshoek) in de prijzen.