Sammy-Jo Smit verovert top vijf in Grote Prijs Wuustwezel

Sammy-Jo Smit verovert top vijf in Grote Prijs Wuustwezel

Twaalf combinaties vochten het in de barrage uit voor de overwinning in de Grote Prijs van Wuustwezel. In deze 1* rubriek zorgde Sammy-Jo Smit voor het Nederlandse kleur in de top vijf maar ook Liesje Vrolijk en Michael Korompis lieten zich opvallen. 

Het 1.25m hoge parcours vormde geen probleem voor Jolien Frijters en Quick Silver (v. Cohinoor VDL). Frijters stuurde de zevenjarige merrie foutloos rond in een snelle 41,43s. Een andere combinatie wist echter net iets beter te doen en de overwinning af te snoepen. De Israelische Kai Zeevi had op Upont's Quickess (v. Centino) de snelste chrono en won in 39,85s. De Irakees Falih Al-Dulaimi zorgde voor een internationaal podium en werd derde met Kupardie (v. Cidane). 

Voor Nederland was het Sammy-Jo Smit die in de barrage mocht aantreden op Keronette Balia Grandia (v. Colestus). Het duo bleef foutloos en werd beloond met de vijfde plaats. Liesje Vrolijk had met Farfan M (v. Cantos) een springfout tegen waardoor de Nederlandse op acht eindigde. Michael Korompis besloot dan weer de top tien in het zadel van Vie vd Groenhoeve Z (v. Vigo d'Arsouilles).

Resultaten