Sanne Thijssen en Philippe Houtackers starten op het podium van de Sunshine Tour

Sanne Thijssen en Philippe Houtackers starten op het podium van de Sunshine Tour

In Vejer de La Frontera hebben de Nederlandse combinaties een sterke start genomen met onder andere brons voor Philippe Houtackers en twee top 10-noteringen voor Sanne de Jong.

De door Amber Boons gefokte Agalove AB Z, een merrie van Aganix du Seigneur lijkt alles waar ze start te veranderen in goud. De Zangersheide merrie heeft met de Zweedse amazone Sofia Westborg opnieuw een rubriek voor jonge paarden op naam geschreven en won dit keer de openingsproef van de Sunshine Tour.  Op twee kwam SES Titanic (Imago Mail) met Francisco Fontes. Voor Philippe Houtackers werd in het zadel van Sagan V, een ruin van Nixon van 't Meulenhof, de derde plaats genoteerd. Op zes zagen we Sanne de Jong met de KWPN merrie Nina Simone W (Kassander van 't Roosakker). De amazone werd ook nog eens tiende op Noble Marschal (Marschal Fields III) voor Daan Adams en Nepal (Cornado Nrw) op 11.

Sanne Thijssen reed bij de zesjarigen ook een foutloze rit op Monfaut Gumo MP (Comme il Faut) en werd dertiende in haar reeks. Mel Thijssen greep met de 7-jarige BWP hengst Rintintin d'Esprit (Kassander van 't Roosakker) de negende plaats. Aniek Diks en de 6-jarige New Star AD (Emir R) scoorden ook een notering.

In de enige rubriek voor 8-jarigen voegde Sanne Thijssen nog een Nederlandse medaille toe en stuurde Chiara VDH (Chacco-Blue) naar de tweede plaats met een grote halve seconde verschil op de plaatselijke ruiter Carlos Bosch Cebrian en Jolie van de Berghoeve (Jaguar vd Berghoeve). 

Alle resultaten




F. ©: Equus Media