Net geen top 5 voor Thamar Zweistra in Dressage World Cup Grand Prix Lyon

Net geen top 5 voor Thamar Zweistra in Dressage World Cup Grand Prix Lyon

Vijftien van de beste dressuurruiters waagden zich in de ring van de FEI Dressage World Cup Grand Prix tijdens Equita Lyon. Het goud ging uiteindelijk onbetwistbaar naar de Duitse Jessica von Bredow-Werndl en de 15-jarige merrie TSF Dalera BB (Easy Game). Het duo zette een verbluffende score van 81.739% neer. Onze landgenote Thamar Zweistra reed met Hexagon's Ich Weiss (Hexagon's Rubiquil) naar een mooie klassering als zesde.

De jury was meteen unaniem over de winnaar tijdens deze schitterende Grand Prix. Met scores uiteenlopend van 80.326% (jury bij E) tot 83.587% (jury bij B), was er geen twijfel over de winnaars. Jessica von Bredow-Werndl en TSF Dalera BB sloegen daarmee een gat van maar liefst 4.739% met de concurrentie. Ook het zilver ging naar Duitsland, met Benjamin Werndl in het zadel van Famoso OLD (Farewell III) die een knappe 77% rond wisten te scoren. Enkel de jury bij H weerhield hen van een hogere score. Een minder eensgezinde jury was er bij Zweedse dressuurtopper Patrik Kittel. Hij ging uiteindelijk met brons aan de haal, door op de rug van de 10-jarige Touchdown (Quarterback) naar een score van 75.261% te dansen. 

Net buiten het podium reed de Deense Nanna Merrald Rasmussen naar een vierde plaats met Atterupgaards Orthilia (I.P.S. Gribaldi) (74.369%), exact één procent hoger scorend dan de Duitse Isabell Werth en Emilio (Ehrenpreis) (73.369%).

Ook bij Thamar Zweistra was de jury het niet helemaal met elkaar eens. Met twee jury's die Zweistra en Hexagon's Ich Weiss een vijfde plaats toebedeelden, en een score als zesde, zevende en negende, werd de Nederlandse uiteindelijk zesde met een knappe score van 73.174%.

Vind de volledige uitslag hier.