Nederlandse Ponyruiters grijpen brons in Nations Cup Opglabbeek

Nederlandse Ponyruiters grijpen brons in Nations Cup Opglabbeek

Het Nederlandse ponyteam voor de Nations Cup in Opglabbeek bestond uit Bethany Vos, Lois Wilschut, Lieselot Kooremans en Nina Houtzager onder begeleiding van Chef d'Equipe Mans Buurman. De hindernissen stonden op een hoogte van 1.30m. 

Lieselot Kooremans startte als enige foutloos in de eerste ronde met de 20-jarige Elando van de Roshoeve. Het duo kreeg in de tweede een springfout aangerekend. Voor Bethany Vos en Nashville B bleven in de tweede ronde de balken in de lepels liggen. Lois Wilschut rekende in deze landencompetitie op Kyrian van Orchids. Het team was compleet met Nina Houtzager en Jumper. 

Voor het Nederlandse team werden 28 strafpunten genoteerd, evenveel als voor het Belgisch team wat ervoor zorgde dat België en Nederland de bronzen medaille deelden. De overwinning kwam zonder twijfel toe aan een sterk Iers team. Zij besloten hun Nations Cup met maar liefst zes van de acht foutloze ritten en een puntentotaal van slechts vier punten; Zweden greep het zilver en had 21 strafpunten op het bord staan. 

Resultaten