Nederlandse Children schitteren in Opglabbeek met Joelle Muijres op kop

Nederlandse Children schitteren in Opglabbeek met Joelle Muijres op kop

Het Sentower Park in Opglabbeek huist deze week de CSIO Youth Nations Cup maar ook in de reguliere competitie komt de nieuwe generatie in actie. Heel wat Nederlandse combinaties lieten zich opmerken in de rubriek voor Children met Joelle Muijers op kop. 

Over 1.15m streden de 29 Children combinaties voor winst. Maar liefst drie Nederlandse ruiters slaagden erin zich te plaatsen met het beste resultaat op naam van Joelle Muijers. In het zadel van Ewoud J (v. Otangelo) sprong de amazone naar een knappe zevende plaats. Ze werden op de voet gevolgd door Lois Wilschut en Cosmo H (v. Catoki) die op acht kwamen te staan. Als laatste verzekerde Ella Wolleswinkel haar van een tiende plaats op Mybella (v. Cornet Obolensky). 

In de hoofdrubriek voor Children konden Donna van der Donk en Rens Grootelaar zich plaatsen in een wel heel uitdagende rubriek. Donna van der Donk eindigde als vierde met Bayla de La Roque (v. Palestro II), voor Grootelaar was er op Lord K (v. Le Primeur) de negende plaats.

Voor Jitske van den Eynde en Miara Stb Z (v. Mosito van het Hellehof) kwam de winst héél dichtbij. Het duo raakte als eerste geen enkele balk aan maar finishten wel met een puntje voor tijd. Maar de Franse Julie Mariani slaagde erin Elleva d'Espoir (v. Korto Maltese) zonder fouten op één af te zetten. Voor Frankrijk werd Johanne Glatt nog derde met Disco Mouche (v. Kannan).


Pony's

In de hoogste ponyrubriek was het Bethany Vos die voor vuurwerk zorgde met Still Got ME (v. Follow ME). Het duo kwam binnen de top vijf op vier te staan. Ook Yfke Priem wist een klassering binnen te halen en werd zeventiende op Zafarano vh Gehucht Z (v. Zandor).


Klik hier voor de volledige uitslag