Loewie Joppen zegeviert voor eigen publiek in Kronenberg

Loewie Joppen zegeviert voor eigen publiek in Kronenberg
Bij de Peelbergen kwam de op één na hoogste rubriek op naam van Loewie Joppen. De Nederlander kwam met bijna een seconde voorsprong op één. 

Gewapend met de negenjarige zoon van Action-Breaker, Add Picobello Z kwam Joppen aan de start van het 1.40m hoge parcours. De hengst liet over de twee fasen alle balken in de lepels en had daarbij onder Joppen ook de snelste tijd. Christian Ahlmann achtervolgde op twee met Pocahontas 96 (v. Perigueux). De top drie werd besloten door Amanda Eriksson en Fifty Cent (v. Favorit ASK). 

Niels Tacken hield mee de Nederlandse eer hoog en stuurde Camila Totalis Z (v. Cavalo Z) foutloos naar de zevende plaats. Op negen volgde nog Tom Schellekens met de tienjarige KWPN merrie Interessant van de Zietfort (v. Damian W). 

De KWPN ruin Aragon Floyd (v. Canturano) liet zich opvallen door onder Brayen Brata-Coolen vijfde te worden.

Resultaten

Gabriel Coumans en Mirage Vls grijpen brons in Youngster Tour

In de rubriek voor 5- en 6-jarige paarden kon Gabriel Coumans Mirage Vls, een zesjarige ruin van Apple Juice, naar het brons begeleiden. De top vijf werd besloten door Nicole Caris en de zesjarige Mabanta (v. Global Express VDL). Voor hen op vier kwam de KWPN ruin IB Easy (v. Emerald) onder Alexander Uekermann.