Lars Kersten en Liv Linssen schitteren in Oliva

Lars Kersten en Liv Linssen schitteren in Oliva

In het Spaanse Oliva hebben Lars Kersten en Liv Linssen een vlotte start genomen op vrijdagochtend en sprongen beide naar een plek in de top tien van de Silver 1.40m. 

Lars Kersten had de 8-jarige Viola (Vagabond de La Pomme) van fokker Ute Witt onder het zadel voor deze rubriek. Het duo werkte foutloos af en werd zesde. Liv Linssen volgde meteen op zeven met Jones, een KWPN ruin van Kannan uit eigen fokkerij. Ook op plaats negen kwam een Nederlands fokproduct en plaatste de KWPN ruin Laska Jdv (Gaspahr) van fokker J. Dresen zich met Joseph Stockdale. 

Kersten kon wat later ook de tweede plaats toevoegen van de Gold 1.40m rubriek en had daarvoor de 9-jarige Hascombe Verona onder het zadel. Rogier Linssen plaatste zich met Gabriela J (Kannan) op zes. 

De top vijf werd volledig door Belgische paarden ingekleurd. Gisteren was het nog de 9-jarige Peanuts Horta (Kasanova de La Pomme, fokker: Wim Van Rossem) die onder Alexander Butler de overwinning binnenhaalde. Vandaag moest het duo de Brit Thomas Whitaker voorlaten, die Nova Aeg (Kannan) van Stal Aegten onder het zadel had. Het brons was opnieuw voor Ierland en kwam op naam van Christopher Megahey en Cola Tic vd Wijngaardhoeve Z (Corico Z). 

Resultaten