Kevin Jochems scoort medaille in 3* hoofdrubriek van Hubside Jumping

Kevin Jochems scoort medaille in 3* hoofdrubriek van Hubside Jumping

Als enige Nederlander aan de start van de 3* 1.50m hoofdrubriek van Hubside Jumping, lag alle verantwoordelijkheid bij Kevin Jochems om naar een goed resultaat voor ons land te springen. Jochems bleek duidelijk niet te lijden onder deze druk, en zette op de rug van de 9-jarige Calox (Cador 5) als derde een schitterend foutloos resultaat neer. 

Het thuispubliek gaf de Franse ruiters vleugels, en moedigde Julien Gonin luid aan naar de overwinning. Gonin bleef in het zadel van de 10-jarige Caprice de Guinfard (Mylord Carthago) foutloos in een razendsnelle 57.97 seconden, waarmee hij zich zonder tegenspraak aan de kop van het klassement plaatste. Zijn landgenoot Jean Luc Mourier volgde met de 11-jarige Zina (Comte) op ruime achterstand in 62.27 seconden als tweede. Kevin Jochems sprong naar de derde tijd bij nul strafpunten, waarmee hij het brons in ontvangst mocht nemen op de rug van de 9-jarige hengst Calox.

Wilm Vermeir bleef als laatste zonder fouten, en mocht met een chrono van 68.46 seconden op de 10-jarige schimmelmerrie History Van'T Ameldonk Z (Horion de Libersart) als vierde de prijsuitreiking binnen rijden. Voor Stephex Stables' Kendra Claricia Brinkop, die met de 8-jarige vosmerrie Takotak Z (Telstar de La Pomme) de vijfde plaats innam.

Vind de volledige uitslag van de 3* 1.50m rubriek hier.